Randall van Poelvoorde

Trendwatcher & futurist
HomeBiografieLezingenBlogFoto's en video'sContact
Home
Robotisering en ethisch innoveren

Robotisering en ethisch innoveren

Mens, menselijkheid en mensheid. Het zijn de uitgangspunten van alle innovaties die een wezenlijk verschil maken. Helaas is van de meeste innovaties kostenreductie het uitgangspunt. Is dat erg? Nee, zo betoogt keynote spreker Randall van Poelvoord. Maar zeker is dat dit niet per se leidt tot een mooiere wereld. En dat terwijl vooruitstrevende technologie hier zeker aan kan bijdragen.

In zijn lezing Robotisering en ethisch innoveren laat de disruptive technology strategist zien dat het ook anders kan. Veel heeft te maken met ons paradigma en de rol die innovatie hierin speelt. Het ontwikkelen van een blauwdruk voor technologische ontwikkelingen met de drie genoemde kernwaarden als uitgangspunt, is daarom het belangrijkste thema van de 21e eeuw.

Ethisch innoveren: waar te beginnen?

Dat ethisch innoveren door middel van robotisering niet vanzelfsprekend is, blijkt alleen al uit veelgehoorde menselijke reacties. Door science fiction films en antropomorfisme ontstaat er angst voor robots of juist een overdreven fascinatie. Beide extremen doen geen recht aan de realiteit: robots kunnen al veel, maar hebben nog geen benadering van menselijke intelligentie.

In zijn lezing Robotisering en ethisch innoveren pleit Randall van Poelvoorde dan ook voor een meer rationele benadering. Elke innovatieve technologie brengt naast kansen ook bedreigingen, maar dat betekent niet dat we het kind met het badwater moeten weggooien. Op overtuigende wijze toont de spreker aan waarom de voordelen van robotisering de nadelen ruimschoots overstijgen.

Randall van Poelvoorde inhuren voor lezing over robotisering

Nog nooit heeft de mens zoveel mogelijkheden gehad om de wereld ten goede te veranderen. Dit is dan ook het moment om vanuit een ethisch uitgangspunt te beginnen met de implementatie van nieuwe innovaties. Dat doen we samen en de klus is nooit af. Maar zelfs op korte termijn al kan een nieuwe innovatieparadigma een grote bijdrage leveren aan een mooiere wereld.

De presentatie Robotisering en ethisch innoveren bevat tal van verrassende inzichten en inspirerende voorbeelden van ethische innovaties. Randall van Poelvoorde weet zijn publiek als gelouterd spreker van begin tot eind te boeien en zet aan het denken met prikkelende vraagstukken en ethische dilemma’s. Ook is er ruimte voor plenaire vragen en een ontmoeting na afloop.

Lezing over Robotisering en ethisch innoveren boeken

De lezing Robotisering en ethisch innoveren is bij uitstek geschikt voor organisaties die met de inzet van innovatie een wezenlijk verschil willen maken in de wereld. Randall inspireert zijn opdrachtgevers graag met voorbeelden van direct toepasbare technologieën, die zijn afgestemd op de organisatie en de sector waarin deze actief is.

Randall van Poelvoorde is erkend robotiseringsexpert en sprak eerder voor een variëteit van tevreden opdrachtgevers in uiteenlopende landen. Meer weten over Robotisering en ethisch innoveren? Neem geheel vrijblijvend contact op en informeer naar de voorwaarden om deze inspirerende spreker te boeken voor een congres, seminar of symposium.

Lezingen

Robotisering in retail
Lezingen overzicht
Exponentiële technologie. Digitale revolutie. Wie is daar nou dagelijks mee bezig? Slechts weinig mensen beseffen hoe turbulent de wereld om hen heen is. Ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar in het oog van de orkaan is het rustig.
- Hugo te Kaat Senior ICT architect
Hij nam de mensen van De Friesland mee in ontwikkelingen die door de opkomst van exponentiële technologieën snel op ons afkomen. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden in zorg en preventie schetste hij een toekomstbeeld waarin nieuwe vormen van interactie tussen mens en machine de zorg betaalbaar en toegankelijk kunnen houden voor iedereen.
- Foppe Hemminga Adviseur business- en klantinnovatie
Hoewel de verwachtingen bedreigend kunnen zijn voor veel ondernemers, wordt door de sympathieke manier waarop Randall de exponentiële groei beschrijft een eye-opener gecreëerd voor velen. Wanneer over enkele jaren de eerste signalen van de exponentiele groei duidelijk worden, zullen velen aan de voorspellingen van Randall terug denken.
- Chris Koeman President , Sakura Finetek Europe
Exponentiële groei valt ons steeds meer ten deel, er verandert veel in de wereld en het zakenleven. Randall van Poelvoorde nam de gasten van netwerkvereniging De Maatschappij West-Brabant mee in de ontwikkelingen. Soms confronterend, soms geruststellend. Het onderwerp riep discussie op, veel voorbeelden illustreerden het verhaal.
- Yvonne van Ballegooijen Voorzitter, De Maatschappij van Breda

Randall van Poelvoorde als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2022 - Randall van Poelvoorde en sprekersbureau Quality Bookings