Randall van Poelvoorde

Trendwatcher & futurist
HomeBiografieLezingenBlogFoto's en video'sContact
Home
Robotisering en spiritualiteit

Robotisering en spiritualiteit

Robotisering en spiritualiteit zijn thema’s die op het eerste oog weinig met elkaar gemeen hebben. Toch roepen ze beide een aantal fundamentele vragen op. Want wat is bewustzijn? Hoe definieer je intelligentie? En hoe bewust of intelligent is een robot in vergelijking met een mens? Het zijn dit soort vraagstukken die robotisering en spiritualiteit steevast met elkaar verbinden.

De aangewezen persoon voor het beantwoorden van deze én gerelateerde vragen, is Randall van Poelvoorde. De vooraanstaande robotiseringsspecialist deelt in zijn lezing Robotisering en spiritualiteit zijn persoonlijke zoektocht naar balans tussen technologie en spiritualiteit. Want, zo betoogt hij: als robots betere robots worden, dan krijgen wij de kans om betere mensen te worden.

Lezing op het snijvlak van bewustzijn en intelligentie

Dát robots steeds beter worden, staat onomstotelijk vast. Zo worden sociale robots steeds beter in het imiteren van menselijk gedrag en kan technologie steeds meer menselijke taken overnemen. Dat dit laatste niet alleen een bedreiging vormt maar bovenal kansen biedt, illustreert Randall van Poelvoorde treffend in zijn lezing over robotisering en spiritualiteit.

Voorwaarde is dan wel dat mens, menselijkheid en mensheid centraal staan bij het ontwikkelen van nieuwe innovaties. Het creëren van een blauwdruk hiervoor ziet de spreker als het belangrijkste thema van de 21e eeuw. Hij pleit overtuigend voor een nieuw innovatieparadigma met menselijke en spirituele waarden in plaats van kostenreductie als voornaamste uitgangspunt.

Randall van Poelvoorde inhuren voor lezing over spiritualiteit

In zijn lezing laat Randall zien hoe mens en technologie elkaar kunnen versterken in het streven naar een mooiere wereld. Nu al zijn er tal van technologische innovaties die ons bestaan ingrijpend kunnen verbeteren. Vaak zijn het ethische of politieke factoren die een succesvolle implementatie op korte termijn in de weg staan. Hoe zonde is dat eigenlijk?

De lezing Robotisering en spiritualiteit is meer dan alleen een fascinerende keynote presentatie over de genoemde thema’s. Randall deelt zijn persoonlijke reis graag met kleinere groepen om een dieper debat aan te gaan op het snijvlak van bewustzijn en intelligentie. De interactiviteit van de sessie biedt alle ruimte voor plenaire vragen en een ontmoeting na afloop.

Lezing over Robotisering en spiritualiteit boeken

Iedereen die affiniteit heeft met zowel technologie als spiritualiteit, zal zich herkennen in de lezing Robotisering en spiritualiteit. Het is een keynote die weet te raken en verwonderen, die inspireert en aan het denken zet. De spreker hanteert een onderhoudende spreekstijl en sprak eerder voor talloze grote opdrachtgevers in diverse landen.

Enthousiasmerend, dynamisch en inspirerend zijn termen waarmee opdrachtgevers de lezing omschrijven. Meer weten over Robotisering en spiritualiteit? Vraag vrijblijvend informatie aan over de voorwaarden om Randall van Poelvoorde te boeken als spreker op een symposium, seminar of congres.

Lezingen

Robotisering in retail
Lezingen overzicht
Exponentiële technologie. Digitale revolutie. Wie is daar nou dagelijks mee bezig? Slechts weinig mensen beseffen hoe turbulent de wereld om hen heen is. Ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar in het oog van de orkaan is het rustig.
- Hugo te Kaat Senior ICT architect
Hij nam de mensen van De Friesland mee in ontwikkelingen die door de opkomst van exponentiële technologieën snel op ons afkomen. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden in zorg en preventie schetste hij een toekomstbeeld waarin nieuwe vormen van interactie tussen mens en machine de zorg betaalbaar en toegankelijk kunnen houden voor iedereen.
- Foppe Hemminga Adviseur business- en klantinnovatie
Hoewel de verwachtingen bedreigend kunnen zijn voor veel ondernemers, wordt door de sympathieke manier waarop Randall de exponentiële groei beschrijft een eye-opener gecreëerd voor velen. Wanneer over enkele jaren de eerste signalen van de exponentiele groei duidelijk worden, zullen velen aan de voorspellingen van Randall terug denken.
- Chris Koeman President , Sakura Finetek Europe
Exponentiële groei valt ons steeds meer ten deel, er verandert veel in de wereld en het zakenleven. Randall van Poelvoorde nam de gasten van netwerkvereniging De Maatschappij West-Brabant mee in de ontwikkelingen. Soms confronterend, soms geruststellend. Het onderwerp riep discussie op, veel voorbeelden illustreerden het verhaal.
- Yvonne van Ballegooijen Voorzitter, De Maatschappij van Breda

Randall van Poelvoorde als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2022 - Randall van Poelvoorde en sprekersbureau Quality Bookings