Randall van Poelvoorde

Trendwatcher & futurist
HomeBiografieLezingenBlogFoto's en video'sContact
Home
Robotisering in duurzaamheid

Robotisering in duurzaamheid

Meer dan 100 jaar lang zijn we slordig omgesprongen met de aarde. Hiervan ondervinden we nu de gevolgen op uiteenlopende gebieden: van klimaat- tot gezondheidsproblematiek en van water- tot bodemvervuiling. Het is dan ook tijd voor verandering en niet alleen op het gebied van ons eigen gedrag. Een belangrijk deel van de oplossing schuilt namelijk in innovatieve technologieën.

In de lezing Robotisering in duurzaamheid legt Randall van Poelvoorde uit waarom robotisering goede kansen biedt voor het oplossen van onze huidige problemen op het gebied van duurzaamheid. Hij ontvouwt welke technologieën geschikt zijn om natuurlijke evenwichten te herstellen en zet zijn toehoorders aan het denken over de efficiëntie van bestaande oplossingen.

Gedragsverandering versus technologie

Is technologie dan de enige en zaligmakende sleutel tot een duurzamere wereld? Nee, zo stelt de spreker onomwonden. Gedragsverandering is namelijk altijd een goede oplossing en noodzakelijk streven, maar robotisering biedt aantoonbare voordelen op het gebied van impact, kostenbesparing en snelheid van implementatie.

Meer inzicht in technologie is dan ook belangrijk om op politiek niveau te juiste beslissingen te nemen. Technologische innovaties die mens, menselijkheid en mensheid centraal stellen, kunnen namelijk duurzaamheidsproblemen oplossen die ons allen aangaan. En dat terwijl de economie doordraait, de werkgelegenheid groeit en onze internationale concurrentiepositie verbetert.

Randall van Poelvoorde inhuren voor lezing over duurzaamheid

De lezing Robotisering in duurzaamheid verzekert opdrachtgevers van een enerverend uur boordevol inspiratie en baanbrekende inzichten. Spreker Randall van Poelvoorde laat zien waarom technologisch denken en ingrijpen eigenlijk vanzelfsprekend zouden moeten zijn met de technologische mogelijkheden van tegenwoordig.

Tijdens zijn presentatie krijgt het publiek inzicht in de verrassend grote kansen die robotisering biedt op het gebied van duurzaamheid. Waarom zijn sommige maatregelen nog niet ingevoerd en wat zijn mogelijke drempels? De toehoorders ontdekken het in een enthousiasmerende sessie met een interactief karakter. Er is ruimte voor plenaire vragen en een ontmoeting met de spreker na afloop.

Lezing over Robotisering in duurzaamheid boeken

De lezing Robotisering in duurzaamheid is sterk aan te bevelen voor organisaties die belang hechten aan een schonere wereld en op maatschappelijk verantwoorde wijze willen ondernemen. De spreker bespreekt op scherpe maar onderhoudende wijze relevante technologieën op het gebied van energieopslag en -distributie en innovaties zoals Carbon Capture Devices.

Als disruptive technology strategist en robotiseringsspecialist geniet Randall van Poelvoorde bekendheid bij een breed publiek. Al voor tal van grote organisaties heeft hij gesproken over de wisselwerking tussen duurzaamheid en innovatie. Meer weten over Robotisering in duurzaamheid? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden om deze spreker te boeken voor een lezing.

Lezingen

Robotisering in retail
Robotisering in duurzaamheid
Lezingen overzicht
Exponentiële technologie. Digitale revolutie. Wie is daar nou dagelijks mee bezig? Slechts weinig mensen beseffen hoe turbulent de wereld om hen heen is. Ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar in het oog van de orkaan is het rustig.
- Hugo te Kaat Senior ICT architect
Hij nam de mensen van De Friesland mee in ontwikkelingen die door de opkomst van exponentiële technologieën snel op ons afkomen. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden in zorg en preventie schetste hij een toekomstbeeld waarin nieuwe vormen van interactie tussen mens en machine de zorg betaalbaar en toegankelijk kunnen houden voor iedereen.
- Foppe Hemminga Adviseur business- en klantinnovatie
Hoewel de verwachtingen bedreigend kunnen zijn voor veel ondernemers, wordt door de sympathieke manier waarop Randall de exponentiële groei beschrijft een eye-opener gecreëerd voor velen. Wanneer over enkele jaren de eerste signalen van de exponentiele groei duidelijk worden, zullen velen aan de voorspellingen van Randall terug denken.
- Chris Koeman President , Sakura Finetek Europe
Exponentiële groei valt ons steeds meer ten deel, er verandert veel in de wereld en het zakenleven. Randall van Poelvoorde nam de gasten van netwerkvereniging De Maatschappij West-Brabant mee in de ontwikkelingen. Soms confronterend, soms geruststellend. Het onderwerp riep discussie op, veel voorbeelden illustreerden het verhaal.
- Yvonne van Ballegooijen Voorzitter, De Maatschappij van Breda

Randall van Poelvoorde als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2022 - Randall van Poelvoorde en sprekersbureau Quality Bookings