Randall van Poelvoorde

Trendwatcher & futurist
HomeBiografieLezingenBlogFoto's en video'sContact
Home
Biografie

Biografie

Biografie van Randall van Poelvoorde

Randall’s fascinatie voor technologie is eeuwig en niet verrassend. Geboren in een familie van ingenieurs en ondernemers, ontwikkelt hij al op jonge leeftijd een voorliefde voor nieuwe technologieën en de disruptive business modellen die hieruit voortvloeien.

Vanaf 2000 ontdekt hij als marketing manager van startups als AutoTrack en Independer hoe de slimme inzet van technologie een bedrijfstak binnen drie jaar totaal kan ontwrichten. Deze ervaring inspireert hem om technologie een nog prominentere plek te geven in zijn leven.

Tussen 2008 en 2023 richt Randall diverse bedrijven op; RobotXperience, The Metacompany en Rocking Reality.  Hij laat op overtuigende wijze zien hoe technologie geen bedreiging hoeft te zijn, maar juist een verrijking en aanvulling kan vormen op menselijke vaardigheden en zintuigen.

Sparring partner over robotisering en technologische ontwikkelingen

In de tussentijd bekleedt hij verschillende adviesfuncties, zoals voor Develhub en de Telders Stichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD.  Voor laatstgenoemde stichting zit hij in een commissie die een boek schreef over de toekomst van werkgelegenheid.

Specialist in technologische impact inhuren voor lezing

Vanaf 2015 wordt de veelzijdige ondernemer in toenemende mate gevraagd als spreker op congressen, seminars en symposia. Hij specialiseert zich in keynotes over de impact van technologie en gaat in 2016 aan de slag als gastdocent aan Nyenrode Business Universiteit. Hier inspireert hij Executive MBA managers om na te denken over de gevolgen van technologische ontwikkelingen voor klanten en daarmee ook voor hun eigen bedrijf.

In 2019 richt Randall de Stichting Humanized Tech Awards op. Deze jaarlijks terugkerende prijs wordt uitgeloofd aan de innovatie die mens, menselijkheid en mensheid centraal stelt. Het ontwikkelen van een blauwdruk voor technologische ontwikkelingen met deze drie kernwaarden als uitgangspunt, ziet de stichting als het belangrijkste thema van de 21e eeuw.

Exponentiële technologie. Digitale revolutie. Wie is daar nou dagelijks mee bezig? Slechts weinig mensen beseffen hoe turbulent de wereld om hen heen is. Ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar in het oog van de orkaan is het rustig.
- Hugo te Kaat Senior ICT architect
Hij nam de mensen van De Friesland mee in ontwikkelingen die door de opkomst van exponentiële technologieën snel op ons afkomen. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden in zorg en preventie schetste hij een toekomstbeeld waarin nieuwe vormen van interactie tussen mens en machine de zorg betaalbaar en toegankelijk kunnen houden voor iedereen.
- Foppe Hemminga Adviseur business- en klantinnovatie
Hoewel de verwachtingen bedreigend kunnen zijn voor veel ondernemers, wordt door de sympathieke manier waarop Randall de exponentiële groei beschrijft een eye-opener gecreëerd voor velen. Wanneer over enkele jaren de eerste signalen van de exponentiele groei duidelijk worden, zullen velen aan de voorspellingen van Randall terug denken.
- Chris Koeman President , Sakura Finetek Europe
Exponentiële groei valt ons steeds meer ten deel, er verandert veel in de wereld en het zakenleven. Randall van Poelvoorde nam de gasten van netwerkvereniging De Maatschappij West-Brabant mee in de ontwikkelingen. Soms confronterend, soms geruststellend. Het onderwerp riep discussie op, veel voorbeelden illustreerden het verhaal.
- Yvonne van Ballegooijen Voorzitter, De Maatschappij van Breda

Randall van Poelvoorde boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Randall van Poelvoorde en sprekersbureau Quality Bookings