Randall van Poelvoorde

Trendwatcher & futurist
HomeBiografieLezingenBlogFoto's en video'sContact
Home
Docenten worden massaal op het verkeerde spoor gezet bij technologie onderwijs

Docenten worden massaal op het verkeerde spoor gezet bij technologie onderwijs

Niet alle kinderen hoeven te leren programmeren!

Het thema technologie komt per maand hoger op de agenda’s van scholen. Steeds meer subsidies, en meer aandacht voor het onderwerp. Lesprogramma’s worden overal herschreven. Dat werd tijd en ik ben er heus verguld mee.

Maar waarom is 90% bezig met het bouwen en programmeren van robots? Kan iemand me dat uitleggen? Het gaat volgens mij volledig voorbij aan de essentie van wat we onze kinderen moeten leren.

De verhouding tussen mens en technologie wordt niet bepaald door harde technische kennis.

Kinderen moeten leren WAAROM technologie zo bepalend is, WELKE rol het speelt en hoe ze zich kunnen ONDERSCHEIDEN van machines in de 21e eeuw.

Sorry voor de hoofdletters, ik probeer ze te vermijden. Maar we schieten echt de verkeerde kant op. Dat is misschien logisch omdat de markt wordt overstelpt met bouwpakketten en programmeer lessen. Maar goed is het niet.

Wij ontwikkelen samen met docenten zeer toegankelijk lesmateriaal dat ingaat op de centrale vragen die er echt toe doen.

Laatste blogberichten

Hoe technologie en automotive een duurzame toekomst vormgeven
Blog overzicht
Exponentiële technologie. Digitale revolutie. Wie is daar nou dagelijks mee bezig? Slechts weinig mensen beseffen hoe turbulent de wereld om hen heen is. Ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar in het oog van de orkaan is het rustig.
- Hugo te Kaat Senior ICT architect
Hij nam de mensen van De Friesland mee in ontwikkelingen die door de opkomst van exponentiële technologieën snel op ons afkomen. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden in zorg en preventie schetste hij een toekomstbeeld waarin nieuwe vormen van interactie tussen mens en machine de zorg betaalbaar en toegankelijk kunnen houden voor iedereen.
- Foppe Hemminga Adviseur business- en klantinnovatie
Hoewel de verwachtingen bedreigend kunnen zijn voor veel ondernemers, wordt door de sympathieke manier waarop Randall de exponentiële groei beschrijft een eye-opener gecreëerd voor velen. Wanneer over enkele jaren de eerste signalen van de exponentiele groei duidelijk worden, zullen velen aan de voorspellingen van Randall terug denken.
- Chris Koeman President , Sakura Finetek Europe
Exponentiële groei valt ons steeds meer ten deel, er verandert veel in de wereld en het zakenleven. Randall van Poelvoorde nam de gasten van netwerkvereniging De Maatschappij West-Brabant mee in de ontwikkelingen. Soms confronterend, soms geruststellend. Het onderwerp riep discussie op, veel voorbeelden illustreerden het verhaal.
- Yvonne van Ballegooijen Voorzitter, De Maatschappij van Breda

Randall van Poelvoorde boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Randall van Poelvoorde en sprekersbureau Quality Bookings