Randall van Poelvoorde

Trendwatcher & futurist
HomeBiografieLezingenBlogFoto's en video'sContact
Home
Technologie in onderwijs

Technologie in onderwijs

Technologie in onderwijs

Robots voor de klas? Alle kinderen leren programmeren? Het is een toekomst die volgens sommige trendwatchers dichterbij komt, maar waar Randall van Poelvoorde niet in gelooft.

Want hoewel de verhouding tussen mens en technologie snel verandert, voorspelt hij dat vooral de innovaties die mens, menselijkheid en mensheid centraal stellen een blijvende plek verwerven in onze toekomst. We zullen veel minder programmeurs nodig hebben dan we denken omdat generatieve kunstmatige intelligentie zelf kan programmeren. We hebben wel behoefte aan mensen die de technologie begrijpen en deze functioneel kunnen inzetten. De mens staat centraal; niet de robot!

In zijn lezing Technologie in onderwijs vertelt de bekende spreker en disruptive technology strategist hoe technologie een sector als het onderwijs ingrijpend kan veranderen. Disruptieve en impactvolle technologieën bieden namelijk veelbelovende oplossingen voor nijpende personeels- en kennistekorten en andere actuele problemen in het onderwijs.

Technologie als verrijking van het onderwijs

Desondanks brengt innovatie naast kansen ook bedreigingen met zich mee. Zo vrezen tegenstanders dat leraren in de toekomst door robotisering tegen robots en Ai moeten gaan concurreren. Ook in andere sectoren is er de vrees voor technologie die menselijke taken kan vervangen. Maar hoe reëel zijn deze veronderstelde bedreigingen nu echt?

In de lezing Technologie in onderwijs pleit Randall van Poelvoorde voor het opleiden van kinderen tot kritisch denkende en zorgzame volwassenen. Hierdoor zal er van een concurrentiestrijd met robots geen sprake zijn en vormen disruptieve technologieën geen bedreiging, maar bovenal een verrijking van onze menselijkheid en het onderwijs.

Maar ook de komst van generatieve Ai stelt het onderwijs voor een aantal belangrijke keuzes. De relatie tussen docent en leerling wordt op de kop gezet. Randal helpt onderwijzers hierin de juiste vragen te stellen en de juiste keuzes te maken. Hij heeft de antwoorden niet paraat maar weet wel waar de vraagstukken liggen en hoe deze te adresseren.

Randall van Poelvoorde inhuren voor lezing in onderwijs

Hoe dan ook staat de onderwijssector de komende jaren voor een aantal uitdagingen van formaat. In zijn lezing geeft de trendwatcher op deskundige en begrijpelijke wijze inzicht in de verschillende innovaties die deze problemen het hoofd kunnen bieden en het algehele kwaliteitsniveau van het onderwijs kunnen verhogen.

In een keynote die opdrachtgevers beschrijven als interactief en inspirerend, zet de geboren spreker zijn publiek aan het denken. Op bevlogen wijze schetst hij een visie van een onderwijssector die door robotisering niet onpersoonlijker en oppervlakkiger, maar juist menselijker en beter op de behoeften van de leerling afgestemd kan worden.

Lezing over Technologie in onderwijs boeken

De lezing Technologie in onderwijs is een absolute aanrader voor elke onderwijsorganisatie die zich terdege wil voorbereiden op een snel veranderende toekomst. In ongeveer een uur tijd deelt Randall op een aansprekende manier een inhoudelijk maar toch toegankelijk betoog dat de aanwezigen van begin tot eind weet te boeien.

Randall van Poelvoorde heeft een naam hoog te houden als dé technologie spreker van Nederland en heeft al vele onderwijsorganisaties aan het denken gezet met zijn inspirerende visie. Meer weten over technologie in onderwijs? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en voorwaarden om Randall van Poelvoorde direct te boeken als spreker.

Lezingen

Technologie in retail
Technologie in onderwijs
Lezingen overzicht
Exponentiële technologie. Digitale revolutie. Wie is daar nou dagelijks mee bezig? Slechts weinig mensen beseffen hoe turbulent de wereld om hen heen is. Ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar in het oog van de orkaan is het rustig.
- Hugo te Kaat Senior ICT architect
Hij nam de mensen van De Friesland mee in ontwikkelingen die door de opkomst van exponentiële technologieën snel op ons afkomen. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden in zorg en preventie schetste hij een toekomstbeeld waarin nieuwe vormen van interactie tussen mens en machine de zorg betaalbaar en toegankelijk kunnen houden voor iedereen.
- Foppe Hemminga Adviseur business- en klantinnovatie
Hoewel de verwachtingen bedreigend kunnen zijn voor veel ondernemers, wordt door de sympathieke manier waarop Randall de exponentiële groei beschrijft een eye-opener gecreëerd voor velen. Wanneer over enkele jaren de eerste signalen van de exponentiele groei duidelijk worden, zullen velen aan de voorspellingen van Randall terug denken.
- Chris Koeman President , Sakura Finetek Europe
Exponentiële groei valt ons steeds meer ten deel, er verandert veel in de wereld en het zakenleven. Randall van Poelvoorde nam de gasten van netwerkvereniging De Maatschappij West-Brabant mee in de ontwikkelingen. Soms confronterend, soms geruststellend. Het onderwerp riep discussie op, veel voorbeelden illustreerden het verhaal.
- Yvonne van Ballegooijen Voorzitter, De Maatschappij van Breda

Randall van Poelvoorde boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Randall van Poelvoorde en sprekersbureau Quality Bookings