Randall van Poelvoorde

Trendwatcher & futurist
HomeBiografieLezingenBlogFoto's en video'sContact
Home
Technologie in landbouw

Technologie in landbouw

Technologie in landbouw

De landbouw is een sector waar de roep om robotisering en technologie steeds groter wordt. Toenemende bevolkingsaantallen en verarming van de bodem zetten druk op veel van de huidige landbouwmethoden. In de toekomst moet er meer eten komen met minder negatieve consequenties voor ons ecosysteem. Maar biedt technologie hiervoor de oplossing? JA!

In zijn lezing Technologie in landbouw geeft Randall van Poelvoorde antwoord op deze en andere actuele vraagstukken in de landbouw. Als vooraanstaand robotiseringsexpert en ondernemer weet hij als geen ander hoe disruptieve technologieën een bedrijfstak totaal kunnen veranderen. Zijn uitgebreide kennis en expertise deelt hij als keynote spreker graag met landbouworganisaties.

Inzet van technologie in de landbouw

Technologie in de landbouw is een ontwikkeling die inmiddels niet meer te stoppen is. Technologieën als robots, drones, vertical farming en big data kunnen aantoonbaar een grote bijdrage leveren aan het ecologisch verantwoord produceren van meer voedsel. Denk aan robots in kassen, drones die het veld inspecteren en algoritmes die de oogstopbrengst voorspellen. Maar ook het maken van digital twins van planten en gewassen neemt een hoge vlucht. Hoe werkt dit nu allemaal in ons voordeel? En hoe zijn deze disruptieve technologieën in de praktijk inzetbaar en wat zijn mogelijk geschikte alternatieven? In de lezing Technologie in landbouw biedt Randall van Poelvoorde inzicht in kansen en obstakels bij het implementeren van deze nieuwe innovaties. Want hoe fantastisch sommige hightech trends in theorie ook klinken; uiteindelijk draait alles om de praktische toepasbaarheid.

Randall van Poelvoorde inhuren voor lezing in landbouw

De keynote lezing Technologie in landbouw staat garant voor circa een uur lang inspiratie en vernieuwende inzichten. Als ervaren spreker houdt Randall zijn publiek van de eerste tot de laatste seconde ogenschijnlijk moeiteloos in zijn greep door complexe materie over landbouwtechnologie enthousiast en laagdrempelig te brengen.

In zijn lezing benadrukt de disruptive technology strategist het belang van innovaties die mens, menselijkheid en mensheid als uitgangspunt nemen. Want alleen dan draagt technologie en robotisering in de landbouw bij aan een mooiere wereld en een gezonde verhouding tussen mens en technologie. Na afloop van de presentatie is er alle ruimte voor plenaire vragen en ontmoetingen.

Lezing over Technologie in landbouw boeken

De lezing Technologie in landbouw biedt grote meerwaarde voor landbouworganisaties die streven naar duurzamere en productievere landbouwmethoden. Tijdens de interactieve keynote ontdekken zij hoe impactvolle technologieën de agrarische sector de komende jaren een geheel nieuw gezicht geven en waarom tijdig inspelen op deze veranderingen noodzakelijk is.

Spreker Randall van Poelvoorde is dé specialist in disruptieve innovaties en robotisering en stemt zijn lezing altijd af op de organisatie en wensen van de opdrachtgever. Meer weten over Technologie in landbouw? Neem vrijblijvend contact op voor informatie over de mogelijkheden en voorwaarden om Randall van Poelvoorde te boeken als spreker.

Lezingen

Technologie in retail
Technologie in landbouw
Lezingen overzicht
Exponentiële technologie. Digitale revolutie. Wie is daar nou dagelijks mee bezig? Slechts weinig mensen beseffen hoe turbulent de wereld om hen heen is. Ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar in het oog van de orkaan is het rustig.
- Hugo te Kaat Senior ICT architect
Hij nam de mensen van De Friesland mee in ontwikkelingen die door de opkomst van exponentiële technologieën snel op ons afkomen. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden in zorg en preventie schetste hij een toekomstbeeld waarin nieuwe vormen van interactie tussen mens en machine de zorg betaalbaar en toegankelijk kunnen houden voor iedereen.
- Foppe Hemminga Adviseur business- en klantinnovatie
Hoewel de verwachtingen bedreigend kunnen zijn voor veel ondernemers, wordt door de sympathieke manier waarop Randall de exponentiële groei beschrijft een eye-opener gecreëerd voor velen. Wanneer over enkele jaren de eerste signalen van de exponentiele groei duidelijk worden, zullen velen aan de voorspellingen van Randall terug denken.
- Chris Koeman President , Sakura Finetek Europe
Exponentiële groei valt ons steeds meer ten deel, er verandert veel in de wereld en het zakenleven. Randall van Poelvoorde nam de gasten van netwerkvereniging De Maatschappij West-Brabant mee in de ontwikkelingen. Soms confronterend, soms geruststellend. Het onderwerp riep discussie op, veel voorbeelden illustreerden het verhaal.
- Yvonne van Ballegooijen Voorzitter, De Maatschappij van Breda

Randall van Poelvoorde boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Randall van Poelvoorde en sprekersbureau Quality Bookings